tiistai 21. joulukuuta 2010

3 yötä jouluun on...

Joulu tulee aina liian pian.. Synttärit on marraskuussa ja siitä alan laskea päiviä jouluun. Aina on olevinaan tietoinen, montako päivää jouluun on ja silti aina tulee kiire.
Tänä(kin) vuonna joulukorttien väsääminen jäi vähän viimetippaan.
Onneksi sain ne ajoissa postiin. Toivottavasti löytävät vielä perille.

Lumiset oksat vihreän puun
kimmeltää valossa jouluisen kuun.
Katsoen tähtien hopeista nauhaa,
toivon jouluusi lämpöä, rauhaa.


Toinen joulun "must" - juttu on piparkakkujen leipominen, ja itse piparkakkutalo!
Eilen sain viimein itsestäni irti ja aloitin leipomisen. Tänä vuonna olin kuitenkin laiska ja ostin ihan kaupan taikinaa pakkasesta. 1 kg taikinaa ja eikun hösseliks...Tein ensin muutaman pellillisen sydänpipareita. Lisäsin niihin vielä reiät, jotta saan tarvittaessa niihin vähän ripustusnauhaa koristeeksi..

Sydämien lisäksi tietenkin tarvitaan piparkakkutalo!
Perinteitä noudattaen, tänäkin vuonna rakennan muumitalon. Talonosia paistellessa tajusin, että talon "perustalle" ei jäänyt tarpeeksi taikinaa... Sisko hätiin ja kauppaan hakemaan lisää taikinaa.. ..ongelma ratkaistu.


Muumitaloon tarvitaan 6 seinää, 6 kattopalaa, kaksi kuistia ja niiden katot ja seinät sekä tärkeimmät, eli asukit! Tälläkertaa tuli vain Nuuskis ja Myy, mutta eiköhän niillä hyvin pärjätä :)

Kaikenkaikkiaan sain siis tuhottua puolitoista kiloa taikinaa. Nyt talon osat, sydämet ja muutama possukin odottavat rasiassa koristelua. Olisiko se sitten tämän illan projekti?!
Kuvia sydämistä ja muumeista luvassa vielä myöhemmin.. :)

Kaiken tämän tohinan keskellä tämä sankari taitaa nauttia joulusta kaikista eniten. Ainakaan Nikki ei osaa stressiä tästä juhlasta ottaa... :)

Nikki


1 kommentti:

  1. jeeee, muumitalo <3 !!!
    syödääkö se taas yhessä :)

    VastaaPoista