sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Nuppupeitto

Fb:n ompeluelämää-ryhmässä tuli haasteena Nuppupeittojen ompelu.

Mikä on Nuppupeitto?

"Nuppupeitto on pieni keskoselle tai tehohoitoa saavalle vauvalle lahjoitettava tilkkupeitto.  Ensimmäiset Nuppupeitot lahjoitettiin HYKS:in vastasyntyneiden teho-osastolle jouluna 1998.

Nuppupeitto-yhdistys r.y. perustettiin vuonna 2000. Yhdistyksen tarkoitus on lahjoittaa peittoja ja muita tekstiilejä ja tarvikkeita keskosille ja muille lapsille, jotka ovat sairaalahoidossa. Peittoja lähetetään usean sairaalan keskos- tai vastasyntyneiden teho-osastoille. Peitot annetaan vauvalle omaksi, joten niiden tarve on jatkuva."
-Nuppupeittoyhdistys ry


Itse osallistuin PHKS:n keräkseen.
Alkuun tein kaksi peittoa.
Näitä tulee varmasti tehtyä vielä lisää. Menevät niin hyvään tarkoitukseen. :)

NUPPUPEITON OHJE
*Nuppupeiton koko on noin 40 x 40 cm - 50 x 50 cm. Peiton ei tarvitse olla neliön muotoinen.
* Taustakankaaksi voi laittaa esim puuvillaflanellia tai fleeceä, pehmeää kangasta joka tuntuu lapsen iholla miellyttävältä ja lämpimältä. Päälikankaaksi esim. puuvillakangas, tilkkutekniikalla tai yhtenä kappaleenakin käy.

* Peiton väliin VOI LAITTAA vanuvuoren, esim. fleece -taustaisen voi jättää myös ilman vanua jos peitosta tuntuu tulevan liian paksu. Peitossa tulee välttää kovia saumoja. Kaksi puuvillakangasta on liian kevyt, tällöin vuoreksi voi laittaa vanun sijaan myös paksumman kankaan, esim. flanellia.

* Käytä materiaaleja jotka voi pestä koneessa 40 asteessa. Pese kankaat tai valmis peitto HAJUSTEETTOMALLA herkälle iholle tarkoitetulla pesuaineella.

* Tikkaa peittoa varsinkin jos laitat vuoren, tikkauksen voi tehdä koneella tai käsin.

*Älä käytä enkelin kuvia/siipiä, ristiä tai muuta mikä voidaan liittää myös kuolemaan.

* Peittoa ei tule kantata vinonauhalla, jottei peiton reunoista tule liian kovat.

* Peitossa ei saa olla vauvaa vahingoittavia osia kuten nappeja, nauhoja, paljetteja tms.

*Voi myös KUTOA/VIRKATA peiton. Tällöin teen tarpeeksi tiivistä jälkeä jotta sormet, varpaat ja piuhat eivät mene peitosta läpi. Lankojen tulee olla konepestävää mallia.

* Työn tekniikka, malli, värit yms vapaat! Jokainen peitto on tärkeä sen saajalle ja hänen perheelleen. Piristetään siis yhdessä näiden pienten ihmisten elämän alkua!♥

1 kommentti: