perjantai 4. helmikuuta 2011

Passion for rings

Pidän todella paljon kaikista Kalevalakoruista.
Olen saanut haalittua itselleni 3 sormusta, nilkkaketjun, käädyn ja korvakorut. Kaikki tosin eri sarjoista, mutta ei sen väliä.

Vanhin kalevalakoruni on tämä teljänneito sormus. Sain sen kauan sitten kummitädiltäni muistaakseni syntymäpäivälahjaksi.


Korun tarina on seuraavanlainen:
"Nuorten neitojen kerrotaan sitoneen sillä vyönsä, koska he uskoivat sen tekevän heidät hedelmälliseksi. Solmun uskottiin parantavan nopeasti myös haavat. Solmut ovat aina olleet vahvoja yhteenliittymisen symboleja, jotka ilmaisivat myös rakkauden lumoa ja ikuisuutta. Vanhan uskomuksen mukaan solmut sitovat kaukana toisistaan olevat rakastavaiset yhteen. Solmun taika on väkevä."Aika pian saatuani Teljänneitosormuksen, sain samaiselta kummitädiltä lahjaksi (varmaankin seuraavat synttärit tms.) lahjaksi Lapin sormuksen. Toivoin nimenomaan tätä sormusta, sillä siinä on paljon hienoja yksityiskohtia, niinkuin on Teljänneidossakin.Lapin sormuksesta kerrotaan seuraavaa:
"Tämän sormuksen esikuva on Lapista, Enontekiön-Kittilän tienoilta. Saamelaissormuksissa, joita tämäkin sormus edustaa, on usein kiliseviä renkaita tai heloja. Niitä oli tapana antaa kosiomatkalla lahjaksi morsiamen suvulle. Saamelaissormukset olivat aina hopeisia. "
Uusin Kalevala, minkä itselleni sain on Perniön sormus. Sain sen Äidiltäni synttärilahjaksi.
Sormus on aivan ihana, mutta kovin hiostava. Aina välillä on pakko hetkeksi ottaa sormus jäähylle, ettei sormi ihan pääse mätänemään. :)Perniön sormuksen tarina:
"Sormuksen leveä kanta on koristeltu kohoharjoin ja leimakuvioin. Leimakuvioissa toistuu siksak-kuvio. Kyseessä on yksi vanhimmista koristemuodoista, jota esiintyy ympäri maailmaa. Egyptissä kuvio on symboloinut vettä. Ikivanhat vesisymbolit kuvaavat elämän synnyttämistä. Sormuksen esikuva on peräisin Perniön Yliskylästä 1100-luvulta."

Must have listalla on vielä ainakin Filigraani ja Uskelan sormus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti