tiistai 5. huhtikuuta 2011

Se kukkii sittenkin!

Pidän viherkasveista.. Paljon! Niitä onkin siunaantunut nurkkiin useampia.
Kevät on aina kivaa aikaa, kun saa huomata, että kasvitkin heräävät eloon auringon kurkkiessa pilvien takaa.

Saintpauliat, eli Paavalinkukat olen saanut "perintönä" mammaltani. Eli ne ovat jääneet mamman mökkiin ja olen niitä hoidellut muiden kasvien mukana. Näitä on yhteensä neljä. Kaksi sinistä ja kaksi vaaleanpunaista.

Yllättävän hyvin ovat kyllä melkein koko talven jaksaneet kukkia. Alkuvuodesta taisi olla kuukauden tai kahden tauko, mutta taas puskevat uutta nuppua toisensa perään.Mutta hei!! Bongasin pääsiäiskaktuksesta eilen KOLME nuppua! Viimevuonna kukka hermostui, kun siirsin sitä (jopa 10cm) toiseensuuntaan kun huomasin nuput. Ei siis kukkia.. Herkkä tyyppi. Nyt varoin visusti siirtämästä ruukkua, jos tänävuonna kukat vaikka aukeaisivatkin. :) Tämä taisi olla valkoinen versio kyseisestä kasvista, jos en ihan väärin muista.


Nämä Kiinanruusut ovat myös "perintökamaa". Vanhoja vanhoja ruusuja, jotka pelastin viime keväänä liian pienistä ruukuista isompiin. Kasvit olivat majailleet edellisissä ruukuissa varmaankin viimeiset 10v. Punainen ruusu (alhaalla) pudotti ihan kaikki lehdet, ennenkuin ehdin sen pelastaa. Olin varma, ettei se suostu enää kasvamaan, mutta niin vaan alkoi uutta lehteä puskea melkein heti uudelleen istutuksen jälkeen. Nyt on jo yksi kukka kukkinut ja uutta näköjään tuloillaan. Tämä on siis ns. kerrottu punainen, joten kukat ovat hauskan "röpelöisiä" :)
Ylemmässä kuvassa oleva keltainen ruusu kärsi talven aikana hieman Nastyn terrorismista, mutta kissankarkotteen avulla sain tämänkin pelastettua ja taas hän kasvaa iloisesti :) Kukkanuppuja ei tässä vielä ole havaittavissa.. Pahaa pelkään, ettei tänä keväänä edes jaksa vielä kukkia. Jään odottamaan. :)

Tämä on hauska kasvi. En edes muista mikä tämän nimi on. Ostin sen syksyllä Terrasta. Talven ajan tämäkin vain tönötti ruukussaan ilmoittamatta itsestään mitään, mutta viimeisen kuukauden aikana uusia lehtiä on tunkenut ulos kuin sieniä sateella! Kasvi kiipeää turvekeppiä pitkin, mutta on jo ohittanut korkeimman kohdan.. Tarttee varmaan kehitellä jotain jatkopätkää, kerta kasvi tykkää selkeästi kiipeämisestä. Köynnöskasvi siis, mutta jos joku tunnistaa, niin voisiko vipata nimen?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti