maanantai 2. toukokuuta 2011

Kuka keksi juustokakun???

Taas lisää juustokakkua... no reseptiä vaan tällä kertaa.
Viimekertainen kakku oli hyydytetty versio, tämä on uunissa paistettava.

Vinkki vinkki Imatran suunnalle, (ja muillekin..) jos siellä ollaan kuulolla! Tämä on se juustokakku, joka toimii myös gluteenittomana, vaihtamalla vaan jauhot siihen glut. jauhoseokseen ja jättää vain vuoan korppujauhottamatta. Kakku irtoaa kyllä ihan nätisti. :)


Pohja:
100g voita tai margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
500g maitorahkaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunankuori raastettuna
1 rkl sitruunanmehua (itse laitan yleensä enemmän, jotta kakusta tulee raikas..)
2 1/2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1dl perunajauhoja
5 keltuaista
5 valkuaista

  1. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon kananmuna ja vehnäjauho-leivinjauheseos.
  2. Leikkaa leivinpaperista pohja irtopohjavuoan pohjalle ja korppujauhota reunat (gluteenittomassa versiossa ei siis välttämätöntä korppujauhottaa!).
  3. Levitä taikina reunoille ja pohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja pane jääkaappiin täytteenvalmistuksen ajaksi.
  4. Valuta rahkasta neste pois. Laita rahka kulhoon ja sekoita joukkoon tuorejuusto, sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, perunajauhot ja keltuaiset.
  5. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi.Lisää vaahto varovasti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.
  6. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin tunti.
Bon Appétit!

1 kommentti:

  1. Kyllä Imatra on kuulolla ja kiittää reseptistä:) Meillä taidetaankin äitienpäiväkahvit nauttia juustokakun kera!

    VastaaPoista