lauantai 28. toukokuuta 2011

Nurinkurin raparperipiirakkaa

Löysin netistä ihanan raparperipaistoksen ohjeen ja päätin sitten oitis kokeilla millaista siitä tulee. Muutamia ainesosia kaapista puuttui, joten ei muuta, kun veli hätiin niin lähes kaikki ainekset saatiin kasaan.
Leikkasin raparperit ja valmistin taikinan. Se miksi tämä on "nurinkurin raparperipiirakkaa" johtuu siitä, että kun kasasin aineita vuokaan, raparperit tietysti pohjimmaiseksi, veljeni tokaisi: "mä kun luulin, että sä teet raparperipiirakkaa, mut nyt oon ihan pihalla kun laitoit ne väärinpäin!"

Raparperipaistos

n. 1l raparperia paloiteltuna
1dl sokeria
1-2 rkl maissijauhoa

taikina:
100g voita tai margariinia
1dl kookoshiutaleita
½dl fariinisokeria

Päälle vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä


Sekoita sokeri raparperipalojen joukkoon ja anna mehustua muutama tunti. Kaada raparperit siivilään ja valuta hyvin. Lisää tarvittaessa vielä hieman sokeria ja maissijauhot. Sekoita ja kaada raparperinpalat voideltuun vuokaan. Sekoita taikinan ainekset ja ripottele murumainen taikinaseos raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin 25 min. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Sovelsin kyllä ohjetta itse hieman.. Koska olen hätäinen niin en antanut raparperien mehustua. Suosittelen kyllä mehustamista, sillä nyt paistoksesta tuli vähän liian vetistä. Kookoshiutaleita ei löytynyt joten laitoin tilalle kaurahiutaleita. Toimi erittäin hyvin. Samoin fariinisokeri oli loppu. Tilalle tavallista sokeria. Hyvää tuli! :)


Lopuksi vielä lämpimästi tervetuloa uudelle lukijalle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti