lauantai 4. helmikuuta 2012

Son of Stitch´n Bitch

Ostin kirja-alesta jälleen uuden kässäkirjan. Tälläkertaa Debbie Stollerin "Son of Stith´n bitch":n. Kirjassa on ihania neuleohjeita miehille.

Kirja alkaa hauskasti osiolla missä kerrotaan mitä miehille kannattaa neuloa. Tässä ote kirjasta:

"Jos nyt katselet ympärilläsi olevia miehiä - töissä, kaupassa, kadulla - huomaat, että suurin osa heistä tykkää pukeutua yksinkertaisesti. He pitävät tummansinisestä, harmaasta, harmaanvihreästä, oliivinvihreästä ja mustasta, ja neuleet, jos heillä sellaisia on, ovat myös yksinkertaisia. Neulottu joko sileällä neuleella tai joustinneuleella.

Kuinka tylsää olisikaan neuloa tuollainen neule, varsinkin kun miesten neuleen tekemiseen tuhrautuu paljon aikaa? Pelkän harmaan sileän neuleen neulominen illasta iltaan ja viikonlopusta viikonloppuun voi taitavasta ja kokeneesta neulojasta tuntua lähinnä rangaistukselta. Aivan kuin istuisi kevätpäivänä pilkkopimeässä huoneessa, jonka verhot ja ikkunat olisivat tiukasti kiinni.

Koska maailmassa on niin paljon kauniinvärisiä lankoja ja hauskoja neulepintoja, miksi ihmeessä tyytyisit neulomaan kilometri kilometrin jälkeen vain 2 s o, 2 s n - joustinta likaisen oliivinvihreästä villalangasta. No, minäpä kerron miksi: Koska se on juuri sitä, mitä hän haluaa.

Näinhän se todella on. Minullakin on laatikot ja kopat täynnä jos minkäkinlaisia ja värisiä ihania lankoja, päädyin tekemään kaksi pipoa. 2o 1n - neuleena, toisen mustana ja toisen valkoisena.

Lankoina käytin Novitan Keloa (valkoinen) ja Novitan Flipflop:ia (musta). Ohjeen poimin  kirjasta, tosin vähän vielä pelkistäen ja muokaten. Ohje oli 7-veikalle ja nämä langat ovat aika paljon paksumpia. Lopputulos oli ilmeisen tyydyttävä, sillä toinen pipoista kiskaistiin aamulla päähän ennen töihinlähtöä. :)

Eilen kolahti postiluukusta uusi Novita-lehti. Kovasti näytti uudistuneen ensisilmäyksellä. Kiva juttu.

Aurinkoista pakkaspäivää kaikille!

Raitsu4 kommenttia:

 1. Heippa Raitsu!

  Blogissani pieni haastis sinulle, josko et sitä vielä ole ehtinyt tekemään :)

  http://pieninaskelinelamaan.blogspot.com/2012/02/blog-award-pienia-tiedon-hippusia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :) Ei oo tätä vielä aiemmin tullu.

   Poista
 2. Toi on kyllä valitettavan totta, että miehille on tylsä tehdä mitään kun väritkin ovat noin ankeita. Ja mallista ollaan ehdottoman tarkka, vaikka se onkin vain yksinkertainen.. :/ Mutta joka tapauksessa, kivat peruspipot! :)

  VastaaPoista