maanantai 10. kesäkuuta 2013

Art Meets Sand

Korkeasaaressa oli sattumalta Art Meets Sand, kansainvälinen hiekkaveistoskilpailu visiittimme aikana.

"Art Meets Sand tuo Korkeasaareen huippuveistäjiä ympäri maailmaa. Tänä vuonna kilpaillaan teemalla "Merenrannan tarinoita". Korkeasaaren vuoden 2013 teema on Itämeri. Hiekka muuttuu jälleen kuudeksi massiiviseksi taideteokseksi kun kansainväliset huippuveistäjät kokoontuvat Korkeasaareen luomaan hiekasta merenrannan tarinoita. Kilpailijat ovat monipuolisia kuvanveiston ammattilaisia kuudesta eri maasta. Jokaisella on 40 tuntia aikaa ja 20 tonnia hiekkaa työstettävänään."

Lkhagvadorj Dorjsuren edusti Mongoliaa. Hän on kokenut kuvanveistäjän ja voitti viimevuoden Art meets sand-kilpailun korkeasaaressa.

Hän voitti myös tämänvuoden kilpailun :)


Kuva lainattu: korkeasaari.fi
Työn nimi: Öljyputkisto, Pipe line System

"Näyttävä ja dramaattinen teos joka kertoo kantaaottavan ja vähään surumielisen tarinan. Koko teos on rohkeasti öljymäinen, taitava, persoonallinen, upea, koskettava, taiteellinen, elävän oloinen, suorastaan loputon ja teosta voisi katsoa vaikka kuinka kauan."Graig Mutch on kotoisin Kanadasta.

Graig oli kilpailussa yleisön suosikki.

Earth Diver, maapallon sukeltaja


Kuva lainattu: korkeasaari.fi
"Taitavasti tehty veistos, hienot muodot ja visuaalinen työ. Mytologisuus toteutettu aidon tuntuisesti. Paljon upeita muotoja, taitava, kevyt teos, joka ottaa hyvin tilan haltuun. Veistos on voimakkaassa liikkeessä ja veden roiskeista nousevat kasvokuvat viehättivät."


Tatyana Tikka edusti VenäjääEeva Karhu edusti kisassa Suomea.

Eeva sijoittui kilpailussa toiseksi!


I Saw It First, Minä näin sen ensin


Kuva lainattu: korkeasaari.fi
"Hyvä, realistinen ja hauska tarina, joka oli toteutettu satumaisesti. Linnut oli esitetty upean ilmavasti ja tapahtumasta irtoaa syvyyttä, se on kuin kolmiulotteinen valokuva. Teoksessa on tarkkoja geometrisia linjoja ja se on veistoksellinen sekä teknisesti erittäin vaativa."Keskimmäinen työ on Italialaisen Elisa Sordellin taidonnäyte.


Bob Atisso edusti Togoa.
Hän on voittanut veistoskilpailun mm. Intiassa vuonna 2011.

Atisso sijoittui kilpailussa kolmanneksi.

Kuva lainattu: korkeasaari.fi
Evasion, Todellisuuden välttelyä

"Kaunis maisema satumaisesta saaresta, joka tulvii yksityiskohtia. Teoksen etuopuolella on kiinnostavia muotoja, jotka näyttävät olevan liikkeessä. Veistos on tehty patsasmaiseen tyyliin, muistuttaen reliefiä."
Kilpailu oli siis kesken lauantaina. Voittaja julistettiin sunnuntaina.
Saimme kuitenkin äänestää omaa suosikkia. :) Eipä pienenä meidän hiekkalaatikon hiekasta ihan tällaisia väsätty. ;)

-Raitsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti