perjantai 14. tammikuuta 2011

Kalenteriprojekti osa 1

Haluan siis kalenteriini osittain kankaiset, osittain huovutetut kannet.
Ajattelin kokeilla huovuttaa jo osittain huovutetun levyn päälle hahtuvalla kuvion, jonka päälle sitten mahdollisesti vielä neulahuovutan jonkin tarkemman kuvion.

Aloitin siis leikkaamalla "tykkijytkystä" kaksi reilusti kalenterin kansia suurempaa palaa, joiden päälle sommittelin hahtuvan.


Yritin ensin neulalla avittaa kuvioita kiinni, muttei oikeen tahtonut onnistua, joten jatkoin ihan perinteisellä menetelmällä. Kuumaa vettä ja mäntysuopaa siis! Mäntysuopa pala toimii mielestäni paljon paremmin, kuin pullossa oleva.. En kyllä tiedä miksi.. Kai ne loppupelissä ovat kuitenkin samaa tavaraa...


Huovutusta voi nopeuttaa muutamilla kikoilla, jolloin myös kuvioiden tekeminenkin on hieman helpompaa.
Tässä olen käyttänyt bambuverhoa apuna. Verhoja saa monestakin eri liikkestä eivätkä maksa juuri mitään... Poista vain verho kiinnikkeet siten, että käyttöösi jää vain se verho-osa.
Aseta huovutettavat palat puuvillakankaan (esim. vanha lakana) väliin ja rullaa TIUKASTI bambuverhon sisään. Kiinnitä rulla vielä naruilla tiiviiksi. Sitten vaan jalkahierontaa, eli rullaile pakettia jalkojesi alla 10-15min. Välillä voi kaataa rullan päälle oikein kuumaa vettä, niin se vielä nopeuttaa huopumista.

Rullailun jälkeen oli jännittävää avata paketti, sillä ennakkoon ei kuitenkaan voi olla ihan varma mitä kuviosta tulee. Ensimmäisen rullauksen jälkeen lisäsin vielä hahtuvaa ja rullailin uudet 10 min. Kuvio ei kuitenkaan meinannut oikein ottaa kiinni, mutta onneksi muistin Elina Saaren kurssilla oppiman loistavan kikan..


Rankan työpäivän jälkeen olikin oikeastaa tosi kivaa huovuttaa. Toinen hyvä kikka on siis ottaa huovutustyö myttyyn käteen ja kirjaimellisesti paiskoa sitä lattiaan! Sai hyvin siis purettua päivän rasituksen näihin huopiin ja kyllä muuten lähti huopumaan.. ;)


Kuvio on hyvin kiinni, kun siitä ei "nyppimällä" enää irtoa hahtuvaa. Lopuksi huuhdo työ kylmän veden alla, jotta kuidut tarttuvat lopullisesti kiinni toisiinsa. Huovutuksen aikanakin lämpötilojen vaihtelu auttaa työn edistymisessä.

Tässä siis lopputulos. Aika hauskat :) Toivottavasti ehdin viikonlopun aikana työstämään näitä lisää, nyt kun on vauhtiin päässyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti