tiistai 12. huhtikuuta 2011

Tuliaisia ja tuliaisia

Viikonloppu oli ja meni ja siitä selvittiin hengissäkin :)
Peen tuparit, heppailu ja luokkakokous meinasivat viedä voimat, mutta sunnuntaina sain jostain rutistettua vielä viimeiset energia rippeet ja siivosin koko huushollin katosta lattiaan.

Palataan kuitenkin perjantai-iltaan ja edelliseen postaukseeni.
Peelle meni siis tuparilahjaksi yksi kappale amigurumeja, kissa, siksi koska Wilma ja Werneri asustavat nyt Markuksen luona. Ristiköön sitten kisun miksi haluaa. Misun lisäksi vielä kaksi kappaletta Iittalan Taika-mukeja, sillä minulle vihjattiin kauan sitten, että niistä tykätään. :)
Sunnuntain siivouksen lomassa löysin äipältä jokusen aikaa sitten pelastetun munakennon. Jotenkin se siivoaminen ei ollut ihan niin ykkösjuttu kahden illan juhlimisen jälkeen, joten pidin hieman taukoa (siivosin kyllä sitten loppuun kiltisti) ja aloin väkertää sytykeruusuja. Pitkään olen jo suunnitellut näitäkin tekeväni, kunhan vain aikaa jostain...
Sunnuntain tulos näytti tältä:Kananmunakennosta ei jää siis mitään ylimääräistä jäljelle, kun irrotat kupit ja silppuat ja kieputat loput kennon osat kupin sisälle. Idea on siis, että nämä uitetaan steariinissa. Kuivumisen jälkeen näillä on tosi helppo sytyttää takkaan tuli. Yksi tällainen ruusu palaa erittäin kauan steariinin ansiosta.

Tänään illalla aloin sitten sotkemaan steariinilla. Jostain ohjeesta luin, että voi tehdä "vesihauteen" kattilaan lasipurkista, jottei kattila suttaannu. Suosittelen kuitenkin lämpimästi käyttämään jotain vanhaa kattilaa, jonka voi sitten pyhittää askartelukäyttöön, sillä kattilan, kiehuvan veden ja steariinilasipurkin kanssa pelaaminen ei ollut helpoimmasta päästä..

Lasipurkin pohjalle siis vähän vettä jonka pinnalle sulanut steariini jää. Sitten vaan dippaillaan ruusut steariinissa. Kuulostaa helpolta.. joo-o.

Ensinnäkin kannattaa olla jotkut hyvät pihdit käytössä, jottei tarvitse sotkea omia sormia, niinkuin allekirjoittanut teki... Sitten tosiaan kannattaa se steariini sulattaa suoraan kattilaan missä on vettä. Tuo kyseinen kurkkupurkki oli ainakin liian pieni. Oli tosi hankala uittaa ruusuja purkissa... Onneksi steariini ei ole ihan älyttömän kuumaa sulana.
Sulatin siis punaisia ja valkoisia kynttilän jämiä. Paloittelin ne vähän pienemmiksi ja otin sydänlangat pois.


Tällaisia niistä sitten tuli. Punainen steariini jäi vielä kivasti näkyviin. Näistä on sitten helppo tehdä pieniä 4-5 ruusun paketteja viemisiksi kyläpaikkoihin, missä on takka. Tosin kesää kohden ollaan menossa, että takkaa ei varmaankaan hirveästi tarvitse enää lämmitellä, mutta on ainakin varastossa sitten syksylle. :)2 kommenttia: