keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Lukutoukille ja kokkailijoille


Välillä jotain valmistuukin. Eilen illalla sain väsättyä valmiiksi kaksi "kokeilu" pannulappua. Kokeilu sillä, että en ole aiemmin aplikoinut oikein mitään ja samoin kanttinauhan kanssa en ole oikein ollut koskaan hyvää pataa, sillä se on niin turkasen vaikea saada siististi kiinni. Näihin olen kuitenkin aika tyytyväinen. Se, että kuinka hyvin ne sitten pitävät kuumaa on vielä testaamatta.  :)

Näitäkin tulee jatkossa varmasti lisää. 

Sitten vinkki helposta ja ehdottoman hyvästä kesälukemisesta.

Selznick Brian: Hugo Cabret

Kirja kertoo tarinan pojasta nimeltä Hugo, joka asuu Pariisin rautatieaseman yläpuolella olevissa holveissa ja hoitaa samalla aseman ikivanhoja kelloja. Hugon isä on löytänyt mekaanisen miehen, itseliikkujan. Isän kuoleman jälkeen robotti on vallannut Hugon ajatukset täysin, hän haluaa korjata sen isän muistiinpanojen avulla ja saada selville, minkä viestin se kirjoittaa.

Mekaanisen miehen korjaamiseksi hän näpistelee osia aseman leikkikalukojusta, kunnes jää kiinni. Kojun omistaja, vanha salaperäinen mies, vie Hugon muistikirjan, jossa ovat kaikki mekaanista miestä koskevat muistiinpanot. Yhdessä kojunpitäjän kummityttären, Isabellen, kanssa hän ryhtyy ratkaisemaan mekaanisen miehen ja kuolleeksi uskotun elokuvantekijän, Georges Mélièsin, arvoitusta.

Brian Selznickin Hugo Cabret on aivan uudenlainen romaani, kirja jossa kaksi kolmasosaa tarinasta on kerrottu kuvin, yksi kolmasosa sanoin. Teksti ei siis selitä kuvia, vaan jatkaa siitä, mihin kuvakertomus päättyy. Tämä ainutlaatuinen teos on yhtä aikaa seikkailu, salapoliisitarina ja sukellus elokuvataiteen historiaan. -Tammi
Kirja on aivan ihana ja siinä todella toteutuu sanonta "1 kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa". Tarina tosiaan jatkuu kuvissa tekstien välillä. Suosittelen ehdottomasti kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti