lauantai 31. maaliskuuta 2012

Biojätepussi sanomalehdestä

Lajittelu ei ole oikein koskaan ollu mun ykkösjuttu.. Hävettää ihan myöntää.. Lajittelen kyllä sanomalehdet, lasit ja peltipurkit erikseen, sekä tietysti tyhjät pullot palautan aina kauppaan. Enemmänkin ongelma on tässä akselilla energia-kaatopaikka-bio.
Minun huushollissa on sellainen roskavaunu hässäkkä, missä on kolme ämpäriä vaunussa. Yksi niistä on tarkoitettu biojätteille. Noh.. Se on niin iso, että ei sinne viitsi niitä bioja alkaa "keräämään". Yksikään kaupan biopussi ei kestä kasassa niin kauan, että se olisi edes puolillaan.. saati, että sitä löyhkää kestäisi niin kauan.

Kävin kylässä tuossa taannoin ystävälläni Hämeenlinnassa. Hänellä oli esillä sanomalehtinen loistavan näppärän kokoinen ja kaikenlisäksi itsetehty biojätepussi! Wau! Siinä hässäkässä en muistanut kysyä ohjetta miten sellainen taitellaan, mutta nyt sen löysin. Tässä se tulee myös teille. :)Tarvitset siis sanomalehteä. 3-4 aukeamaa on sopiva määrä.


Taita leveyssuunnassa noin 10cm suikale, josta tulee pussin yläreuna.


Käännä työ ympäri niin, että taite jää nurjalle puolelle alareunaan.


Taita 1/3 sanomalehden leveydestä keskelle.


Taita vielä toisen puolen osa keskelle, mutta siten, että oikeanpuoleinen taitos menee jo taitetun reunan alle "taskuun".


Taitteet valmiiina.


Käännä työ ylösalaisin sekä pituus, että leveyssuunnassa.


Taita lehden alareunasta noin puolet ylös ja sujauta taitos yläreunan sisään.


Painele taitteet hyvin.


Sitten vaan pussi auki ja valmis! :) Pussin alareunan kulmat kannattaa taittaa hiukan, jotta pussi pysyy pystyssä. 


Loistavan näppärän kokoinen pussi, johon menee 1-2 päivän biot.

-Raitsu

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä ohjeesta! Tosin meidän neljän hengen perheessä tämmönen täyttyy jo varmaan alle päivässä!:D Silti tulee varmasti käyttöä tälle ohjeelle;)

    Käy kurkkaamassa mun blogiin (NeaNoa), "Tunnustusta" -päivitystä... siellä on sullekkin jotain!;)

    VastaaPoista