tiistai 28. joulukuuta 2010

Joulufiilistelyä

Maisema Iso-Kukkaselle auringon noustessa

Tässä maisema työpisteeni ikkunasta. Kävin nappaamassa kuvan jouluaaton aattona, kun töissä oli erittäin rauhallista. Yritykset olivat lähteneet jo joulun viettoon, joten viimeinen työpäivä meni rattoisasti paukkupakkasissa kaunista maisemaa ihaillen. Ei ihme, että asiakkaat kehuvat tullessaan tätä ihastuttavaa maisemaa. Eipä näitä maisemia liian usein ehdi jäädä kiireen keskellä ihastelemaan.

Aatonaattona ehdittiin käydä kollegoiden kanssa testaamassa uudet liukurit pulkkamäessä. ..ja kyllä, olen toimistotöissä ;)


Jäälyhtyjä

Kun olin pieni, vaari teki aina jäälyhtyjä. Taitaa vaari niitä edelleenkin tehdä, mutta nyt päätin minäkin tehdä. Ulkona oli reilut 20 astetta aatonaatto illalla pakkasta, kun töistä pääsin kotiin. Ämpärit täyteen vettä ja pihalle. Nämä lyhdyt jäätyivät noin 5 tuntia. Aika sopiva aika. Laitoin lyhdyt rappusten pieleen. Kynttilät palaa lyhdyissä nyt joka ilta.

Äidin lyhty

Jouluaaton vietin kotona vanhempieni ja sisarusteni luona. Säätiedotus lupasi aatoksi huonoa keliä, mutta selviydyin tuosta 20m matkasta talosta toiseen ihan hyvin ilman suurempia kommervenkkejä. :) Äitillä oli pöydällä tällainen tosi nätti rautainen kynttilälyhty. Tunnelmallinen :)


Kutvonen

Vanhempieni kissa osaa nauttia joulusta ainakin yhtä paljon kuin minun karvakorvat. Kutvonen nautti rauhasta ja hiljaisuudesta, silloin tällöin raahautui keittiöön kinkkusiivun toivossa.


The King

Aattoiltana pelattiin Backgammonia ja tätä hienoa puista shakkipeliä, minkä veljeni osti Budapestistä, jossa lomaili vanhempieni kanssa itsenäisyyspäivän aikoihin.


Huopanen - huivi

Joulupäivä oli omistettu "mummo-kahveille" ja kamuille. Mummokahvit tarkottaa sitä, että kaikki mummit ja vaarit ja tädit ja sedät kutsutaan kahvittelemaan. Mummo-kahvit on oikein kivoja, koska silloin suku (tai ainakin osa siitä) kasaantuu aina yhteen vaihtamaan kuulumisia.

Illalla menin sitten kamujen luokse ja vein Paulalle hänen "tilaamansa" satametriä leveän ja ainakin tuhat metriä pitkän kaulaliinan. :) Todellisuudessa kaulaliina taisi olla n. 25cm leveä ja n. 2m pitkä. Huivi taisi olla mieluinen :) Jäin vielä miettimään otanko vastalahjaksi Paulan megahyvää juustokakkua vai kenties muutaman tunnin mahdollista remonttiapua, jos vielä joskus löydän siis itselleni oman oman asunnon.

Ainiin!! Tärkein meinasi unohtua.. Olin ilmeisesti ollut tosi kiltti, sillä kuusen alta löytyi kasa minulle omistettuja paketteja, joista löytyi mm. lakanoita, kirjoja, elokuvia, lahjakortti, drinkkilaseja (ja vähän täytettä niihin) sekä kahisevaa..
Ehkä jo kohta voi alkaa laskea päiviä ensi jouluun?? Tänään on siis...361 päivää jouluun! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti