torstai 14. huhtikuuta 2011

Taivaallista paakkelssia!

Luokkakokouksessa Minna oli tehnyt taivaallisen juustokakun! Se oli niin hyvää, että pyysin ohjeen häneltä jälkikäteen ja ajattelin jakaa sen myös teidän muiden kanssa.

Pohja:
15 digestive keksiä
90g margariiniä tai voita

Täyte:
300g tuorejuustoa
1 purkki säilöttyä mangoa (425g)
3 purkkia vauvan mangososetta
1,5 dl sokeria
2-3- sitruunan mehua
0,5 dl mango tölkin mehua
8 liivatelehteä
3 dl vispikermaa

Päälle:
1 purkki vauvan mangoa
2 liivatelehteä
mangon lientä

1. Murenna keksit ja sulata rasva, painele seos irtopohjaiseen vuokaan.
2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 min.
3. Sekoita tuorejuusto, mangopalaset, mangosose, sokeri ja sitruunamehu tasaiseksi seokseksi. kuumenna tilkka mangomehua ja purista liivetelehdistä vesi pois ja liota ne nestetilkkaan, lisää liivateneste seokseen hyvin sekoittaen.
4. Vatkaa kerma ja lisää se mangoseokseen. Kaada seos murupohjalle.
5. Kuumenna tilkka mehua ja liota siihen kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet ja lisää mangosose. Kaada seos kakun päälle ja anna hyytyä viileässä.

Miksi kaiken hyvän pitää olla aina niin "epäterveellistä"??? Kysyn vaan... Hirvittää ajatellakin tämän herkun ravintosisältöä.. No, onneksi sitä ei ole missään mainittu, niin voin uskotella itselleni, että "ihan terveellistä se on! Onhan siinä mangoakin!"

Toinen mikä kauhistutti tässä yhtenä päivänä oli, kun käytiin kaupassa.. Pitkään oltiin metsästetty Aiolia, sillä viime Imatran reissulla sitä maistettiin ja se olikin aika herkkua. :) No löydettiinkin purkki tätä herkkua ja se lähti mukaan. Karu totuus paljastui kotimatkalla kun alettiin tutkia mitä se pitää sisällään. Majoneesiahan se on joo, mutta että 51% rasvaa!!!! Hirveetä! Nyt on Aioli kaapissa ja molemmat käy sotaa itsensä ja toistensa kesken kumpi sitä saa/joutuu syödä... Noh.. Tässäkin asiassa varmasti pätee: "kohtuus kaikessa", niin eiköhän se siitä.

Eli kaikki nyt vaan ostamaan Aiolia ja leipomaan herkku-mango kakkua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti