torstai 25. elokuuta 2011

Devil's food cupcakes

Pitkästä aikaa teki mieli leipasta jotain. Kotosalla isä ja veli olivat erittäin kannustavaisella tuulella aiheesta.. Tosi jännä.. ne kun ei juurikaan tuosta makeasta välitä.. ;)

Surffailin hetken netissä etsiäkseni jonkin kivan reseptin. Päädyin muffineihin. Ohje oli kuorrutettuihin suklaamuffineihin. Kaupan kautta homma pyörimään.

Devil's food cupcakes:

250 g kakkujauhoja (eli n. 4,5dl)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 rkl kaakaojauhetta
120 g voita / margariinia
300g sokeria (eli vajaa 4dl)
2 munaa
1 tl vanilja-aromia
2,5 dl buttermilk
1 tl etikkaa

Kuorrute:
200 g tuorejuustoa
75 g voita / margariinia
1 tl vaniljauutetta
n. 5 dl tomusokeria

  1. Valmista buttermilk lisäämällä maidon joukkoon 1-2 rkl sitruunamehua. Anna seistä n.10min, jotta maidosta tulee "kokkareista".
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda ja kaakaojauhe omassa kulhossaan.
  3. Vaahdota toisessa kulhossa pehmennyt voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja lisää joukkoon vanilja-aromi (Täältä ei nyt sitten saanut vanilja-aromia, joten sovelsin.. lisäsin tämän tilalle 4rkl mariannemurskaa).
  4. Lisää seuraavaksi vuorotellen jauhot ja buttermilk. Sekoita vatkaimen pienimmällä teholla vähän kerrallaan. Lisää lopuksi vielä etikka.
  5. Laita taikina 12 vuokaan (itsellä tuli kyllä 15) ja paista 175 asteessa n. 20-25min.
  6. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorrutteen tekoa.
  7. Sekoita pehennyt voi, vaniljauute ja tuorejuusto keskenään.
  8. Lisää tomusokeria aina vähän kerrallaan.
  9. Pursota kuorrutetta spiraalimuotoon muffinien päälle ja koristele halutessasi strösseleillä.
  10. Laita muffinit vielä hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute hieman kovettuu.
Noh... näin sen PITI mennä. Kaikki meni hyvin siihen saakka, kun laitoin muffinit uuniin.
noin 15min jälkeen kurkkasin uuniin ja ohhoh.. luukku vaan kiinni ja hmmm... taisi päästä pari ärräpäätä.
En ainakaan osta Ikeasta enää muffini vuokia!

Otin "muffinit" uunista 25min kuluttua ja tässä tulos:


Meillä olikin sitten muffini-pannukakkua! :) Eli taikina oli varmaankin liian löysää ja tosiaan nämä vuoat oli niin lirppuja, etteivät kyllä pitäneet näitä kasassa ollenkaan.. Taidan ensikerralla tehdä nämä sellaiseen "teflon" muottiin, niin eivätpähän pääse ainakaan levähtämään! Koko pellillisestä 1 muffini oli suurinpiirtein sen näköinen kuin piti.. Sen sitten koristelinkin...


Ulkonäkö voi onneksi pettää! Se mössö siinä pellillä kaikki yhdessä läjässä, ei näyttänyt liian houkuttelevalta... Mutta tulos on todella hyvän makuinen! Taikina on ihanan kuohkeaa ja juuri sopivan "kaakaomaista". Uskon silti, että nämäkin häviää pelliltä iltaan mennessä. :)

3 kommenttia:

  1. Oi ei kyllä harmittaa kun muffinssit tollai levähtää :D Mullekkin on samoin monta kertaa käynyt... Mutta ei se onneksi makuun mitään vaikuta ;> Ihana ohje. Täytyy laittaa talteen :)

    VastaaPoista
  2. Tuli tässä mieleen, kun törmäsin reseptiisi, että eikö olisi ollut helpompaa käyttää piimää, eikä alkaa erikseen hapattaa maitoa. Perinteinen buttermilk tietysti on kirnupiimää, mutta peruspiimä varmasti ajaisi saman asian. :)

    VastaaPoista
  3. Ihan varmasti olis voinut laittaa piimää. :) Olen vaan niin "orjallinen" aina kun kokeilen uusia ohjeita, niin olihan sekin kokeiltava, miten maidosta tulee "kokkareista" sitruunan kanssa. :)

    VastaaPoista