keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Glögi-juustokakku

Tapaninpäiväksi halusin tehdä jotain muuta kahviherkkua kuin joulutorttuja.. Joulutortut ovat toki mun ehdottomia suosikkeja mutta nyt vaihteeksi jotain muuta.

Glögi-juustokakku

Pohja
n. 200g keksejä (ruskeita joulupipareita tai vaikka Bastogne keksejä)
n.75-100g voita

Täyte
1prk maustamatonta tuorejuustoa 
1prk rommirusina rahkaa
1prk kermaa
n. 1dl glögiä 
5 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
(1/2 dl sokeria)

Kiille
2 dl glögiä
3 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
Päälle jäisiä puolukoita

Murskaa keksit tehosekottimessa tai survo pieniksi muusinuijalla. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada pohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti.
Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytettä.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoomaan.
Vatkaa kerma ja sekoita keskenään tuorejuusto ja rahka. Yhdistä nämä kaksi.
Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää tarvittaessa sokeria.
Lisää glögi ja sekoita tasaiseksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan.
Kaada sulaneet liivatteet tasaisena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään (min. 4h)

Valmista kiille.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata liivatteet taas tilkkaan vettä ja lisää glögin joukkoon.
Kaada kakun päälle ja anna rauhassa hyytyä.
Ole tarkkana! Kiille on tässä kohtaa kuin mehua ja pyrkii karkaamaan reunoille ja sitä kautta jääkaapin hyllylle!!! Varmista, että leivinpaperi on kunnolla paikoillaan. Teippaa tarvittaessa.

-Raitsu

2 kommenttia:

  1. Onpas hyvännäköstä ja varmasti hyvää, koska glögi yhdistettynä juustokakkuun ei voi olla mitään muuta :)

    VastaaPoista