Etsiskelin jonkun aikaa netistä hyvää reseptiä. Pastanjauhantaa blogissa oli hyvä ohje, jota kuitenkin vähän sovelsin. Tässä siis minun versioni Mummo Ankan omenapiirakasta:
Täyte:
5-6 omenaa (kirpeitä, esim. Granny Smith-omppuja)
vajaa 2 dl hillosokeria (tavallinenkin kävi hyvin)
1 tl kanelia
ripaus suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita nokareina
4½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
150 g voita
vajaa 1dl kylmää vettä
- Sekoita täyte. Kuori ja pilko omenat ohuiksi lohkoiksi. Lisää joukkoon raparperi, sokeri, kaneli, suola ja vehnäjauhot.
- Jätä omenat maustumaan ja tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään ja paloittele voi pieniksi paloiksi sekaan. Nypi voi ja jauhot murusiksi.
- Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne pyöreiksi levyiksi. Nosta toinen levy vuoan pohjalle niin, että taikinaa tulee reunojen yli. Toisesta levystä tulee kansi.
- Nosta omena-raparperiseos vuoan keskelle keoksi. Lisää voinokareet. Nosta kansi päälle ja siisti vuoan reuna. Nipistele samalla kansi kiinni pohjaan.
- Voitele kansi kananmunalla ja leikkaa höyryaukot. Voit halutessasi koristella kantta ylijääneellä taikinalla.
- Paista ensin uunin alaosassa 200 asteessa 15min. Laske sitten lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 45min. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
- Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljavaahdon kera.
Grandma Duck's Apple Pie with ice cream |
Ähkyyn asti sitä syötiin ;)
VastaaPoistanäyttää taivaalliselta ja varmasti maistuu ihan samalta :)
VastaaPoista