tiistai 28. kesäkuuta 2011

Superfoodia!

Onkohan blogini muuttumassa käsityöblogista ruokablogiksi?? Ei vaan.. Tässä nyt on vaan viimeaikoina löytynyt muutamia niin herkullisia juttuja, jotka olen halunnut teidän kanssa jakaa! Käsitöitä tulee varmasti pian lisää. Ensimmäiset versiot "tuotemerkeistä" on jo tehty, joten niistä sitten seuraavalla kerralla.

Tämänpäivän lehdessä oli taas juttua superfoodeista.
Olen niihin jo vähän tutustunutkin, vaikka en niitä supervoimia saanutkaan (siis niistähän piti tulla vähintään näkymättömäksi tms. mitäs superia niissä muuten on?!).

Itse olen maistanut Cocovin Inkamarjoja, Gojimarjoja, Kaakaonibsejä, Mulperimarjoja ja kuorittuja hampunsiemeniä. Kaapista löytyy myös Maca-jauhetta, mutta sitä en ole vielä ihmeemmin päässyt kokeilemaan.

Mitä ne superit sitten on?
"Superfoodit ovat luonnonmukaisesti tuotettuja ruoka-aineita, joilla on uniikkeja ominaisuuksia ja jotka tarjoavat usein jopa terapeuttisia vaikutuksia terveyteemme. Suurin osa superfoodeista on kokonaisia proteiinin lähteitä, eli ne sisältävät kaikki elimistöllemme välttämättömät aminohapot. Monet superfoodista ovat myös ns. adaptogeeenejä. Tämä on termi, joka annetaan ruoka-aineille tai yrteille, jotka auttavat kehoamme adaptoitumaan eli sopeutumaan ympäristön muutoksiin, esimerkiksi stressiin. Kaikki superfoodit sisältävät suuren määrän vitamiineja, mineraaleja ja bioaktiivisia ainesosia." Lähde: superfoodit.com

Moni on sanonut, että miksi käyttää näitä, kun voi syödä omia kotimaisia mustikoita, tyrnejä, karpaloita ja hunajaa?! No tietty niitä kannattaa syödä myös, mutta joku viisas on joskus sanonut, että mitä enemmän meillä on ruokavaliossamme makuja, värejä ja ravinteita - sitä parempi :)

ns. kotimaisia superfoodeja ovat esim. mustikka, mustaherukka, tyrni, karpalo, nokkonen, hunaja, ruusunmarjat ja esim. pakurikääpä.

Eipä muutakin kääpiä raaputtelemaan metiköstä! ...tai sitten ei... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti