tiistai 14. kesäkuuta 2011

Pussukoita

Loma ja sataa vettä... Great..
Mitä siis voi tehdä sade-päivänä. Puntarissa on vaatehuoneen siivous ja uudet ideat käsitöissä. Arvatkaa kumpi voitti?? ;)

Olen jo jonkun aikaa yrittänyt muistella miten tehdään vuorillisia vetoketjupussukoita. Olen joskus niitä tehnyt, mutta en muistanut miten ja missä järjestyksessä se piti ommella. Löysin loistavan pussukanteko-ohjeen Hipun sivuilta.

Kankaat ja kone esille ja alle puolessa tunnissa valmiina oli kaksi uutta pussukkaa.

Ekassa pussukassa käytin viimeviikolla värjättyä norsukangasta.
Löysin Sinooperista norsusabluunan (myös muutaman muun, níitä kuvioita sitten joku toinen kerta) ja päätin heti kokeilla millaisia niistä tulee. Toimii paremmin tuollaisella lakanakankaalla, kuin esim. paksussa sisustuskankaassa. Vuorina käytin keltaista lakanakangasta, jota on jäänyt jostain edellisestä projektista. Keltainen vetskari löytyi äiskän aarrekätköstä. Kiitos vaan äitee :)

Tässä retrohenkisessä pussukassa käytin viimekerralla Eurokankaasta mukaan tarttunutta ihanaa pallokangasta (puuvillaa myöskin).

Vuorikankaana on metsänvihreää puuvillakangasta. Vetskari samasta äiskän jemmasta, kuin edellinenkin.

Ommellessani ideat alkoivat taas lentää. Lisää pussukoita... mielellään jotain tuollaista "retro-henkistä"... jokin kukallinen olis kiva... BLING!!! Koin ahaa-elämyksen. Mamman varastot on TÄYNNÄ 60- ja 70- luvun ikivanhoja lakanoita. AITOA retroa siis! Puhelu iskälle ja lakanat olivat käytössäni. Jumanpliuta kohta mulla on pussukoita vaikka koko armeijalle! :)Nälkä kuitenkin pääsi hiipimään suunnittelun lomassa, joten jätän aarrelakanat toiseen kertaan.

Nyt herkkuwokin tekoon!

2 kommenttia: